Subscribe to RSS Feed

Att simma eller inte simma – det är frågan

Nov 27th, 2013 by Admin

Som lite äldre sitter jag nu och funderar på om jag ska försöka lära mig att simma eller inte. När jag var 18 år var jag med om en olycka. Jag skulle simma under en brygga men fastnade och kom nästan inte loss. Efter det slutade jag helt att simma och var oerhört rädd för vatten. Jag klarade inte av att vara under vatten eller simma utan att känna botten.

Men förhoppningsvis kommer denna ångest att bli ett minne blott. Jag har nämligen börjat en simkurs, eller mer specifikt en Crawlkurs för vuxna. Jag har redan varit på 4 lektioner och det går riktigt bra tycker jag. Men jag kan fortfarande ibland känna att det är lite obehagligt att vara under vattnet, men det är ändå en stor skillnad om jag jämför med första gången.

En annan kursdeltagare tipsade mig även om vattengympa, hon hade själv hållit på med det i flera år och sa att det var mycket roligt och bra för kroppen. Så nu ska jag börja med vattengympa också, jag har till och med fått min sambo att gå med. Det är tydligen väldigt bra att simma och träna i vatten eftersom det är så skonsamt mot kroppen. Man sparar leder och musklerna blir inte ömma på samma sätt som på land. Fördelar med simning kan ni läsa om här. Önska mig lycka till!

 

 

Leave a Reply