Subscribe to RSS Feed

Sätt upp delmål för att motivera dig

Sep 13th, 2013 by Admin

Att finna motivation i vardagslivet kan vara svårt. När hösten är på intåg kan det vara extra svårt att finna motivation till att gå tillbaka till arbetet, skolan eller att börja träna. Alla individer fungerar olika men många tycker att det är bra att ha ett mål framför sig. Det kan vara att gå ner i vikt, klara ett prov eller genomföra något på jobbet.

Ett bra tips är att försöka sätta upp olika delmål. Man kan också ha ett stort övergripande mål som ligger ett par månader eller ett år framför sig men för att nå upp till målet så hjälper delmålen dig på vägen. Det kan vara smart att sätta upp delmål som du tror att du kan uppfylla inom ett par veckor, nästa delmål bör du kunna uppfylla några veckor efter det första och så vidare. Att ha delmål hjälper dig att styra motivationen på en kortare tid och när du uppnått ditt delmål blir du ofta glad och nöjd med dig själv. När man blir nöjd med sig själv så blir man ofta ännu mer taggad och peppad att fortsätta mot nästa delmål och mot det stora målet. Sätt därför upp lagom delmål så att det inte blir för stora barriärer att klara av för varje delmål.

Det finns också hjälp att få, vill man till exempel gå ner i vikt kan man anlita en personlig tränare, vill man klara ett prov kan man anlita läxhjälp och så vidare. Man får inte glömma bort att belöna sig själv när man uppnått delmålen. Det kan vara allt från att köpa något till sig själv, unna sig en massage, gå på bio eller äta en extra god middag.

Leave a Reply