Subscribe to RSS Feed

Håll koll på ditt blodtryck

Dec 2nd, 2013 by Admin

Jag är lite orolig över min mammas hälsa. Hon har nämligen väldigt högt blodtryck och jag vet att det är speciellt farligt då vi har hjärt- och kärlsjukdomar i släkten. Min morfar dog nämligen i en hjärtattack när han bara var 45 år så han blev ju inte speciellt gammal. Så nu till hennes födelsedag köpte jag en blodtrycksmätare till henne, så att hon dagligen ska kunna hålla koll på och dokumentera sitt blodtryck. Min mamma har själv jobbat som sjuksköterska så hon vet mycket väl hur viktigt det är att inte blodtrycket blir för högt.

Jag funderar även själv på att köpa mig en blodtrycksmätare från samma hemsida då min mamma verkar väldigt nöjd med sin. Min man har diabetes så det var han som introducerade blodsockermätaren för mig. Jag själv brukar mest ta mitt blodsockervärde för att ha koll på hälsan.

Jag är intresserad av att träna och vara i form samt att äta rätt. Jag älskar att laga vegetarisk och ekologisk mat – framförallt soppor. Jag fastar även en dag i veckan vilket verkar väldigt populärt just nu. Vill ni veta några av fördelarna med att fasta kan ni läsa mer om det här. Vid fasta är det extra noga att ha koll på blodtrycket och blodsockret så man inte får något blodsockerfall och blir sjuk på kuppen.

 

 

 

Leave a Reply