Subscribe to RSS Feed

Hudterapeut – ett framtidsyrke

May 10th, 2013 by blogadmin

Om du älskar kosmetika kanske du skulle vilja specialisera sig på hudvård. En utbildning är då ett bra sätt till att uppnå drömmarna att få arbeta professionellt med detta. När du gått färdigt din utbildning och diplomerats, är ditt jobb på salong, spa, hotell, varuhus eller till och med kryssningsfartyg. Din uppgift blir att göra kunden att känner sig bortskämd och avslappnad genom att erbjuda bl.a. ansiktsbehandlingar, porrengöring och peelingbehandlingar, kroppsinpackningar, zonterapi, aromaterapi och spa-behandlingar samt hårborttagning och vaxning.

En bra hudterapeut ska kunna arbeta väl med sina händer. De måste vara bekväma att arbeta med kunder, och bör också kunna göra kunden avslappnad och vara kunnig om deras behov, liksom de produkter som används av olika hudtyper. Vara beredd att lägga ett kundernas sinne till mods genom att stanna på toppen av produkt interaktioner och de senaste produkterna och teknikerna för alla hudtyper.

Med en gedigen hudterapeututbildning har över 80% av de examinerade fått jobb under sitt examensår. Detta är en väldigt hög siffra, och är alltså ett yrke att räkna med.

Skönhetsbranschen går också bra trots rent ekonomiskt tuffa tider. I Sverige följer utvecklingen den globala trenden, och växer med ca 9% om året. Bara i Sverige räknar branschorganisationen med en årlig omsättning på cirka 4 mdkr – en jättemarknad med stor potential för framtida yrkesmän- och kvinnor.

Leave a Reply