Subscribe to RSS Feed

Soffan – en anekdot från vardagen

Jun 26th, 2013 by blogadmin

Idag tänkte jag byta lite från inlägg med regelrätta åsikter till en berättelse från vardagen: soffan – en vardagsskildring från samtiden.

Som småbarnsförälder är min tid mycket dyr och helig. Jag vill självklart lägga så mycket tid jag kan med mina barn, men däremellan kommer karriär, hemmafix, städning, matlagning och ungefär hundra saker till. Jag klagar absolut inte – men detta är min utgångspunkt. Inredning hinner vi inte tänka särskilt mycket på sedan vår yngste Leo föddes. Åtminstone inte förrän i förra helgen.

Vi köpte för drygt tre år sedan en soffa med en rejäl tygklädsel. Detta var innan barnen ens var påtänkta, vilket gjorde att vi hade en annan syn på praktiska aspekter. En fin tresitssoffa som var helt underbar att läsa i. Den var fylld med dun av högsta kvalitet, och uppblandad med konstmaterial för att upprätthålla en skön sittställning under längre tid (enbart dun i soffkuddar kan göra att det blir ett evigt puffande). Stommen var rejäl och i massiv ek – det var ingen billig soffa måntro.

I helgen vände vi kort vår uppmärksamhet till att diska efter middagen. Barnen fick varsin blåbärsglass och satte sig för att titta på TV. På TV är det ett program om oljemålningar. Barnen blir inspirerade och använder varsin pinnglass för att med breda penseldrag börja skapa konst – med vår soffa som TAVELDUK! Har jag nämnt att soffan är vit och i tyg?

Det var ingen idé att försöka rädda vår kära vardagsrumsmöbel, utan vi begav oss direkt ut på jakt efter soffor, och kunde utan större problem få en hemlevererad efter ca 5 dagar. Som det kan gå ibland – men vad gör man inte för de små liven?

Leave a Reply