Subscribe to RSS Feed

Transportbilar – Berlingo

Jun 12th, 2013 by Admin

Det finns många biltillverkare som gör transportbilar och det finns mängder av transportbilar ute på marknaden. Det är inte så svårt att hitta transportbilar i Stockholm eftersom det finns mycket bilhandlare och privata säljare. Jag läste flera olika tester, bland annat denna på SVD innan jag bestämde mig för Citroëns modell Berlingo.
Berlingon uppgraderades med motorer och växlingsautomatik med start- och stoppfunktion inför 2012. Den manuella versionen av Berlingon har fem växlar. Vid årsskiftet 2012/2013 kom en motorversion med 114 hästkrafter och till sommaren 2013 kommer Berlingon i en elversion.

Berlingon ha fem växlar och en motorversion med 84 kW/114 hk kommer vid årsskiftet och en elversion av Berlingon kommer till sommaren 2013. Berlingo är en komfortabel och genomtänkt lätt transportbil med mjuk fjädring och framtoning. Under våren 2008 presenterades modellen i en helt ny och större version i både kort och långt utförande.

Förarplatsen är väldigt lik en personbil och känns komfortabel. I en version av Berlingon ingår ett passagerarsäte med reservbälte i mitten vilket gör det möjligt att fälla sätet för att kunna ge plats åt längre föremål, upp till tre meter. Volymen i skåpet är 3.3 m3.

Att köra är Berlingon väldigt komfortabel både som tom och fullastad. Bilen har bra vridmoment och dess bottenplattan är direkt hämtad från C4 Picasso. När bilen är tom är riktningsstabiliteten bra och styrningen ger en okej vägkontakt. När bilen är maxlastad blir den lite mer vinglig och lite mer instabil. Den kan också få lättare att spinna loss så därför är det bra med antispinn och antisladd som tillval.

Leave a Reply